Reklam
Reklam

Avrupa Ekonomik Bölgesi Yerleşik Vize Gereklilikleri

AEA üyesi devletlerden gelen göçmenler beş yıl sonra kalıcı bir İngiltere Yerleşim Vizesi için başvurabilirler. Ayrıca, bazı AEA olmayan vatandaşlar, serbest dolaşım yönergesi kapsamında olmasalar bile, türev ikamet haklarına sahip olabilirler.

Avrupa Ekonomik Bölgesi Yerleşik Vize Gereklilikleri
Avrupa Ekonomik Bölgesi Yerleşik Vize Gereklilikleri admin
Bu içerik 20 kez okundu.
Reklam

AEA üyesi devletlerden gelen göçmenler beş yıl sonra kalıcı bir İngiltere Yerleşim Vizesi için başvurabilirler. Ayrıca, bazı AEA olmayan vatandaşlar, serbest dolaşım yönergesi kapsamında olmasalar bile, türev ikamet haklarına sahip olabilirler. AEA üyeleri, sürekli ikamet başvurusunu, gerekli formları doldurarak ve başvuruda bulunan her kişi için 65 GBP ödeyerek tamamlayabilir. Başarılı bir başvuru için göndermeniz gerekenler:

Geçerli bir pasaport veya kimlik

Başvurabileceğinize dair kanıt

İki adet vesikalık fotoğraf

Başvurunuzu işleme koyulmasının altı ay sürebileceğini lütfen unutmayın. Başvurunuz onaylandıktan sonra, Birleşik Krallık'ta ikamet etme hakkınızın olduğunu kanıtlayan bir kayıt sertifikası alacaksınız. Sponsor olarak hareket etmek veya AEA vatandaşı olmayan bir aile üyesi için ikamet kartına başvurmak istiyorsanız, bu önemlidir.

İngiltere Eş Vize Süreci

Eşiniz, altı aydan daha uzun süre İngiltere'de sizinle kalmak için İngiltere Yerleşim Vizesi başvurusunda bulunabilir. Ancak başvurmaları gereken vize türü, her birinizin nereden geldiğine bağlıdır. Biri, eşiniz, medeni eşiniz veya en az iki yıl birlikte yaşadığınız başka bir partneriniz olduğunda eş olarak nitelendirilebilir. Durumunuzu doğru vize ile eşleştirmek için aşağıya bakın. Eşiniz aşağıdaki durumlarda aile vizesine ihtiyaç duyar:

 İngiliz vatandaşıysanız veya vatandaşlığa kabul edildiyseniz;

 Kalmak için sınırsız izniniz varsa (“yerleşik bir insansanız”)

 İngiltere'de evlenmiş ve ikiniz de İngiltere'de yaşamayı planlıyorsanız.

Eşiniz aşağıdaki durumlarda AEA aile iznine ihtiyaç duyar:

 Siz bir Avrupa Birliği vatandaşı iseniz ve İngiltere’de yaşıyorsanız ancak eşiniz AEA ülkelerinden değilse;

 Genel çalışma vizeniz varsa (Kademe 2), genel iş vizesi (Aşama 2) sahibine bağımlı olarak başvuruda bulunabilir.

 Eşiniz, eğer bir Kademe 4 öğrenci vizeniz varsa, Tier 4 vizesine bağlı olarak başvurabilir.

Ayrıca, gerekirse, yukarıda verilen kaynakları kullanarak eşiniz için başvuru formunu doldurmanıza izin verilmektedir. Uygun formda "başka biri için başvur" seçeneğini bulmanız gerekir. Dahası, sürecin bir diğer kısmı, eşinizin vize başvuru merkezinde biyometrik parmak izlerine ve fotoğraflarına sahip olması gerektiğidir.

 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X