Reklam
Reklam

İngiltere Aile Ziyaretçi Vizesi

İngiltere Ziyaretçi Vizesi başvuruları, yapacağınız ziyaretin içeriğine göre farklılık göstermektedir. Yapacağınız ziyaret aile ziyareti kategorisine giriyorsa bu başvuruda birtakım şartlar aranmaktadır.

İngiltere Aile Ziyaretçi Vizesi
İngiltere Aile Ziyaretçi Vizesi admin
Bu içerik 17 kez okundu.
Reklam

İngiltere Ziyaretçi Vizesi başvuruları, yapacağınız ziyaretin içeriğine göre farklılık göstermektedir. Yapacağınız ziyaret aile ziyareti kategorisine giriyorsa bu başvuruda birtakım şartlar aranmaktadır.

Öncelikle Birleşik Krallık Devleti ‘ Aile ‘ kelimesine bir takım sınırlandırmalar getirmiştir. Bu kapsamda yapacağınız ziyaretçi vizesi başvurularınızda sadece anne-baba-kardeş ziyaretinin yanında eş ve çocuklarınızla birlikte 2. dereceden akrabalarınızı ziyaretiniz mümkündür. Bu kişilerin haricinde diğer tüm akrabalarınıza yapacağınız aile ziyaret başvuruları kabul edilmemektedir.

İNGİLTERE AİLE ZİYARETİ VİZESİ GEÇERLİLİK SÜRESİ

İngiltere Aile Ziyareti Vizesi kısa süreli verilebilen bir vizedir. Ancak İngiltere’de yaşayan bir aileniz varsa ve onları sıklıkla ziyaret etmeniz gerekiyorsa, bu şartlarda Uzun Dönem İngiltere vizesine başvuru yapmanız gerekmektedir.

İngiltere Ziyaretçi Vizesi kapsamında uzun süreli vize talepleriniz için 1 – 2 – 5 ve 10 yıllık başvuru yapma hakkınız bulunmaktadır. Neden uzun süreli seyahat etmenizin gerekliliğini açıklayan belgelerle birlikte sizden istenen diğer tüm belgeleri eksiksiz bir şekilde tamamlayarak başvuru sürecinizi başlatabilirsiniz.

Bu süreçte bilmeniz gereken en önemli nokta uzun süreli vize başvurularında, ülkede size tanınan kalma hakkı maksimum 6 aydır. 6. ayın sonunda ülkeden çıkış yapmanız gerekmektedir.

Eğer Umuma Mahsus Pasaport, Hizmet Pasaportu veya Hususi Pasaporta sahipseniz aile vizesi başvurularını bağlı bulunduğunuz konsolosluklara bizzat kendiniz yapmalısınız. Konsolosluk değerlendirmesinden sonra, konsolosluk tarafından uygun görülen sürelerde aile ziyaretlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Eğer Diplomatik Pasaport sahibi iseniz 180 gün içinde 90 günü aşmayan seyahatlerinizde vizeden muaf durumdasınızdır.

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X