Reklam
Reklam

İngiltere Öğrenci Vize Başvurusunda BRP Onayı

İngiltere'ye İngiltere Öğrenci Vizesi ile geldikten sonraki 10 gün içinde bir Biyometrik Oturma İzni (BRP) almanız gerekir. BRP, vize belgeniz ve İngiltere'ye geldiğinizde göçmenlik izninizin kanıtıdır.

İngiltere Öğrenci Vize Başvurusunda BRP Onayı
İngiltere Öğrenci Vize Başvurusunda BRP Onayı admin
Bu içerik 15 kez okundu.
Reklam

İngiltere'ye İngiltere Öğrenci Vizesi ile geldikten sonraki 10 gün içinde bir Biyometrik Oturma İzni (BRP) almanız gerekir. BRP, vize belgeniz ve İngiltere'ye geldiğinizde göçmenlik izninizin kanıtıdır.

Vize başvurusunun bir parçası olarak, İngiltere'ye geldikten sonra Biyometrik Oturma İzninizi (BRP) nereden almak istediğinizi onaylamanız gerekecektir. BRP'nizi üniversiteden alabileceksiniz ancak bunu yapabilmek için vize başvurunuzun ilgili bölümüne özel bir kod girmelisiniz. Bu kodu başvurunuzda kullanmazsanız, BRP'nizi belirlenmiş bir postaneden 10 gün içinde almanız gerekir. Derslerin başlangıç ​​tarihinden 10 gün önce İngiltere’ye girmeyi planlıyorsanız, postaneden tahsil etmeyi tercih edebilirsiniz.

Sağlık Hizmeti Ek Ücreti

İngiltere'ye 6 ay veya daha uzun bir süre için gelen adayların, Birleşik Krallıktaki sağlık hizmetlerine erişmek için zorunlu bir göçmenlik sağlık ek ücreti ödemeleri gerekecektir. Bu, İngiltere Öğrenci Vizesi verilecek süre boyunca yılda 300 £ olarak ücretlendirilir. Verilen izin 6 ay veya daha az bir süre içeriyorsa, o yıl için ödenecek miktar 150 £ olur.

Ödeme, vize başvurusunun bir parçası olarak çevrimiçi yapılır. Tutar, forma girilen ders başlangıç ​​ve bitiş tarihlerine göre hesaplanır. Vize başvurunuz başarılı olmazsa, göçmenlik sağlık ek ücretini otomatik olarak iade alabilirsiniz.

TB Taraması

İngiltere'ye 6 aydan daha uzun bir süre için geliyorsanız ve vize başvurunuzdan hemen önceki dönemde, İngiltere tarafından belirtilen ülkelerden birinde, en az 6 ay boyunca yaşadıysanız, bir Tüberküloz (TB) testine ihtiyacınız olacaktır. Ülke listesi İçişleri Bakanlığı web sitesinde bulunabilir.

İçişleri Bakanlığı tarafından onaylanmış bir klinikte test yapılmalıdır. Test göğüs röntgeni ile yapılacaktır. 6 ay geçerli olan ve vize başvurunuzla birlikte sunulması gereken bir sertifika verilecektir. Lütfen, bu testi yaptırma ve vize başvurunuzla ilgili kanıt sunma gerekliliğinin, bulunduğunuz veya ikamet ettiğiniz yerin uyruğunuza bağlı olmadığına bağlı olduğunu unutmayın.

 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X